Eerste hulp en veiligheid

Workshop Eerste hulp aan kinderen

De workshop Eerste Hulp aan Kinderen, is een workshop van 2,5 uur waarin de meest voorkomende ongevallen met kinderen behandeld zullen worden.

Wist u dat in 2012 1.100 kinderen van 0-4 jaar op een Spoedeisende Eerste Hulp afdeling terecht kwamen vanwege een verbranding? Opvallend veel peuters en baby’s zijn slachtoffer van een verbranding: twee derde is jonger dan twee jaar (67%) en vooral één-jarigen (46%) zijn slachtoffer. Stel uw kind brand zich aan de hete thee, weet u dan wat u moet doen?

Naast verbranding behandelen wij ook veel kleine ongevallen, want kleine kinderen zijn 
creatief. Er past van alles in hun neus of oor en soms peuteren ze zo lekker in hun neus, dat er een bloedneus ontstaat. Wat gaat u dan doen? Naast de diverse kleine ongevallen leert u deze les ook wat u moet doen wanneer uw kindzich verslikt in bijvoorbeeld een stuk brood of iets anders. Want hoe spannend is het als uw kind voor het eerst vast voedsel gaat eten? Maar de grotere kinderen verzinnen ‘mooie’ spelletjes als: wie krijgt de meeste spekkies in zijn mond? Kinderen zien het gevaar niet en daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen wanneer het dan mis gaat. Verder komen ook allergie en vergiftiging aan bod en behandelen we alles wat u zelf aan vragen heeft.

De Workshop richt zich speciaal op ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar en of mensen die regelmatig met kinderen werken, zoals overblijfouders, oppas ouders, enz. Aan het einde van deze workshop ontvangen de deelnemers een deelnemerscertificaat.

Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 30
Duur: 2,5 uren
Prijs:€ 25,00