Eerste hulp en veiligheid

Workshops

Lopende workshops Eerste hulp aan kinderen:

ZEEWOLDE
Woensdag 30 oktober 2019, 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Open Haven, Kerkplein 8 in Zeewolde

ZWOLLE
Maandag 11 november 2019, 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1, 8043 LT Zwolle

Inschrijven klik hier!


Workshop Eerste hulp aan kinderen

De workshop Eerste Hulp aan Kinderen, is een workshop van 2,5 uur waarin de meest voorkomende ongevallen met kinderen behandeld zullen worden.

Wist u dat in 2012 1.100 kinderen van 0-4 jaar op een Spoedeisende Eerste Hulp afdeling terecht kwamen vanwege een verbranding? Opvallend veel peuters en baby’s zijn slachtoffer van een verbranding: twee derde is jonger dan twee jaar (67%) en vooral één-jarigen (46%) zijn slachtoffer. Stel uw kind brand zich aan de hete thee, weet u dan wat u moet doen?

Naast verbranding behandelen wij ook veel kleine ongevallen, want kleine kinderen zijn bloedneus
creatief. Er past van alles in hun neus of oor en soms peuteren ze zo lekker in hun neus, dat er een bloedneus ontstaat. Wat gaat u dan doen? Naast de diverse kleine ongevallen leert u deze les ook wat u moet doen wanneer uw kindzich verslikt in bijvoorbeeld een stuk brood of iets anders. Want hoe spannend is het als uw kind voor het eerst vast voedsel gaat eten? Maar de grotere kinderen verzinnen ‘mooie’ spelletjes als: wie krijgt de meeste spekkies in zijn mond? Kinderen zien het gevaar niet en daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen wanneer het dan mis gaat. Verder komen ook allergie en vergiftiging aan bod en behandelen we alles wat u zelf aan vragen heeft.

De Workshop richt zich speciaal op ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar en of mensen die regelmatig met kinderen werken, zoals overblijfouders, oppas ouders, enz. Aan het einde van deze workshop ontvangen de deelnemers een deelnemerscertificaat.

Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 25
Duur: 2,5 uren
Prijs:€ 25,00


Workshop Eerste Hulp bij sportletsels

Voetbal, taekwondo, fitness, tennis, wielrennen, hardlopen, in Nederland sporten wij veel en graag. Sporten is gezond en toch komen jaarlijks vele sporters op de Eerste Hulp van een ziekenhuis terecht: 3,7 miljoen sportblessures per jaar, waarbij in 1,4 miljoen gevallen medische behandeling nodig is. Toch wegen deze blessures niet op tegen het feit dat Sporten onmisbaar is voor een gezond lichaam.

Veel mensen werken in hun vrije tijd als trainer/coach van een sportteam en komen dan in Workshop Eerste hulp bij sportongevallenaanraking met blessures. In de Workshop Eerste hulp bij sportletsels leert u hoe u sportblessures kunt behandelen en wanneer u het stokje over moet dragen aan de specialisten. Weet u wat u moet doen, wanneer een voetbalspeler een harde trap tegen zijn enkel krijgt en er niet op kan staan? Of wanneer iemand bij de judo met een krachtige zwaai op zijn rug beland en snakt naar adem? Vele grote en kleine blessures worden behandeld in deze Workshop.

Voor elke sport geldt dat deze zijn eigen specifieke blessures met zich meebrengt. Dus wilt  bijvoorbeeld een workshop organiseren voor alle vrijwillige trainers/coaches, maken wij deze op maat voor uw tak van sport.

De Workshop is uitermate geschikt voor mensen die op wat voor manier dan ook actief met sport bezig zijn. Aan het einde van deze workshop ontvangt iedere cursist een deelnemerscertificaat.

Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 15
Duur: 2,5 uren
Prijs: € 30,00


Workshop Eerste Hulp aan Senioren

Senioren zijn mondig, blijven gezonder en worden ouder en zijn veel langer dan vroeger in staat zelfstandig te blijven wonen. Toch is het wel zo dat wanneer een kind valt het vaak meteen weer opstaat en probleemloos verder loopt. Bij een 70- jarige loopt het in veel gevallen ongelukkiger af. Elke Workshop eerste hulp aan seniorenzes minuten wordt in Nederland een oudere opgenomen op de Spoedeisende Hulp nadat hij is gevallen. Per jaar belanden 12.000 senioren met een heupfractuur in het ziekenhuis. Jaarlijks overlijden 900 ouderen aan de gevolgen van een gebroken heup.

Bent u iemand die vaak met senioren werkt, vaak bij  hen is als hulp of familie? Dan is deze Workshop zeker een aanrader voor u.

In deze workshop worden niet alleen de specifieke ongevallen van senioren behandeld, maar het is ook de plek waar u uw ervaringsverhalen kwijt kunt. En wij kunnen u handreikingen geven wat te doen bij specifieke situaties waarin u terecht zou kunnen komen.

De Workshop is uitermate geschikt voor mensen die met senioren werken, of andere geïnteresseerden. Aan het einde van deze workshop ontvangt iedere cursist een deelnemerscertificaat.

Aantal deelnemers:Minimaal 6, maximaal 15
Duur: 2,5 uren
Prijs:  30,00


Workshop Eerste Hulp voor senioren

Senioren zijn mondig, blijven gezonder en worden ouder en zijn veel langer dan vroeger in staat zelfstandig te blijven wonen. Toch is het wel zo dat wanneer een kind valt het vaak meteen weer opstaat en probleemloos verder loopt. Bij een 70- jarige loopt het in veel gevallen ongelukkiger af. Elke zes minuten wordt in Nederland een oudere opgenomen op de Spoedeisende Hulp nadat hij is gevallen. Per jaar belanden 12.000 senioren met een heupfractuur in het ziekenhuis. Jaarlijks overlijden 900 ouderen aan de gevolgen van een gebroken heup.
Workshop Eerste hulp voor senioren

Weet u wat u moet doen wanneer u of uw partner ongelukkig valt in huis? Of hoe u een beroerte of een hartinfarct herkent en wat u dan kunt doen?

Eerste hulp en Veiligheid heeft een Workshop Eerste hulp voor Senioren ontwikkeld. Tijdens deze Workshop komt van alles aan bod, van brandwond tot verslikking, van botbreuk tot beroerte, maar er is natuurlijk ook genoeg ruimte om vragen te stellen.

De Workshop is uitermate geschikt de senioren die nog op zichzelf wonen, of andere geïnteresseerden. Aan het einde van deze workshop ontvangen de deelnemers een deelnemerscertificaat.

Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 15
Duur: 2,5 uren
Prijs: € 30,00