Eerste hulp en veiligheid

Wie zijn wij?

Eerste hulp en veiligheid dat is wat wij u bieden. Wij willen er voor zorgen dat u er klaar voor bent, wanneer uw hulp wordt verwacht. Dat kan zijn door Eerste Hulptrainingen al dan niet op maat gemaakt voor uw situatie. Werkt u met kinderen? Dan zullen de trainingen gericht zijn op kinderen, denk daarbij aan de kinderreanimatie of de lessen over de brandwonden bij kinderen. Meer dan een kwart van alle brandwondenslachtoffers in Nederland is jonger dan 5 jaar!

Werkt u met jongvolwassenen, dan is wellicht een cursus Acute Zorg bij Alcohol en Drugsincidenten dé manier om u te helpen de situatie bij feesten in te schatten. Natuurlijk leiden wij ook Bedrijfshulpverleners op, dan wordt de aandacht verdeeldt tussen Brand en ontruimen en de Eerste Hulp.

Onze instructeurs zijn allen volledig gediplomeerd en geven les vanuit hun passie voor het vak. Zij zijn erg gedreven om u zelfverzekerd te maken, zodat u er klaar voor bent wanneer elke seconde telt.

Hieronder stelt ons team zich aan u voor:

Mijn naam is Germa van der Wel, 48 jaar, getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en ik ben eigenaar van EH&V Training. De reden destijds om mijn EHBO-diploma te halen was, omdat ik wilde weten wat ik moest doen als mijn kinderen iets zouden overkomen. Nu vele diploma’s en certificaten later en nog wijzer geworden in de praktijk, geef ik elke dag EHBO-trainingen op alle gebied. Wat uit zorg voor mijn kinderen is begonnen, is nu uitgegroeid tot een passie om andere mensen te leren wat zij moeten doen, wanneer er hulp nodig is.

In maart 2012 heb ik voor het eerst iemand moeten Help, ik heb gereanimeerdreanimeren, dit was een heftige ervaring.
Deze ervaring wilde ik delen en van daaruit is een boek ontstaan waarin 15 mensen zoals u en ik hun ervaring hebben verteld. Het boek heet: “Help, ik heb gereanimeerd!”. Dit boek heb ik samen met Emmy te Rietstap geschreven en is uitgebracht door het Oranje Kruis.
Met mijn passie en enthousiasme stoom ik mijn cursisten klaar voor het moment dat hun hulp gewenst is. Bestellen “Help, ik heb gereanimeerd!”


Wouter van Ommen
Laat ik mij even kort voorstellen. Mijn naam is Wouter van Ommen en ik ben sinds 2001 verbonden aan de brandweer in Tiel. Het brandweer virus zit mij in het bloed, mijn vader is zijn leven lang al brandweerman. In 2015 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben ik als
zelfstandig ondernemer werkzaam.

Ik verzorg instructies op het gebied van BHV, zowel eerste hulp als brand en ontruiming.

Naast dit werk verzorg ik ook de instructies in de passagiers scheepvaart door heel Europa. Hier gaat het dan om instructies ademlucht loper, eerste hulp en het begeleiden van scenario’s. In mijn lessen ga ik voor een praktische benadering en de behoefte van de cursist staat centraal.

Tot ziens bij uw BHV training!

Groet, Wouter van Ommen


Rick van den Berg

Ik ben Rick van den Berg, 35 jaar en 15 jaar werkzaam bij de beroepsbrandweer in Arnhem. Binnen de brandweer ben ik manschap/ medische ondersteuner, instructeur, leerwerkplekbegeleider en lid van het Collegiale Bedrijf Opvang Team (CBOT). De kennis/ervaringen die ik heb opgedaan en doe bij de brandweer deel ik graag met anderen in diverse trainingen die ik verzorg.

Buiten mijn dienstrooster verzorg ik diverse trainingen voor meerdere lagen (BHV, EHBO, ploegleider, hoofd BHV, crisis management etc.) binnen een organisatie om deze voor te bereiden op iets wat hopelijk niet gaat gebeuren.. Als instructeur kan ik de cursist net wat meer informatie meegeven hoe het in de praktijk daadwerkelijk is. Tijdens de trainingen staat bij mij de cursist/organisatie centraal.

Tot ziens bij een training verzorgt door EH&V Training.

Met Vriendelijke Groet, Rick van den Berg


Christien van Bokhorst

Als de nood aan de man is, dan te weten hoe en kunnen helpen zonder in paniek te raken….. Mensen inzicht en vertrouwen geven om te durven (be)handelen!!
Om dat aan te leren was mijn drijfveer om Instructeur Eerste Hulp (EH) te worden. Daarnaast is het ook heel leuk om daar samen aan te werken en van elkaar te leren.

Mijn naam is Christien van Bokhorst. Getrouwd, moeder van drie kinderen en inmiddels hebben wij ook twee kleinkinderen.
Ik ben werkzaam geweest als Apothekersassistente. Heb een E.H.B.O.-diploma behaald toen de kinderen klein waren. Daarna jarenlang E.H.B.O.-lessen gegeven aan kinderen van verschillende basisscholen.

Dat beviel zo goed dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Sinds 2001 verzorg ik bij diverse bedrijven/instellingen EH- en BHV cursussen.

Daarnaast geef ik les voor de Hartstichting en ben al bijna 25 jaar verbonden aan het Rode Kruis in Nijkerk.