Eerste hulp en veiligheid

BHV

Planning BHV cursussen

Basis BHV cursus:
Lesdagen:                  18 november 2019, Eerste levensreddende handelingen
                                     25 november 2019, Brand en ontruiming

Tijd:                              08:30 – 16:30 uur
Locatie:                        Open Haven, Kerkplein 8, Zeewolde
Aantal deelnemers:    Minimaal 5, maximaal 12
Kosten  vanaf              € 275,00
(Wanneer u in het bezit bent van een geldig EHBO diploma Oranje Kruis, hoeft u alleen het Brand en ontruimen gedeelte van de opleiding te doen.)

Inschrijfformulier BHV cursus


Zorg voor goede BHV’ers binnen uw bedrijf!

Een brandje, een werknemer die zich snijdt of een klant die tijdens zijn bezoek aan uw bedrijf een hartstilstand krijgt. Hoe wordt dit opgelost in uw bedrijf? Zijn uw bedrijfshulpverleners goed voorbereid wanneer er iets gebeurt?

Wat leert een BHV’er (BedrijfsHulpVerlener) eigenlijk?

De BHV bestaat uit twee onderdelen, de Brandbestrijding en het Ontruiming en de Eerste Hulpverlening .

De brandbestrijding en ontruiming wordt vaak gegeven door een iemand die naastbhv hesje BHV-instructeur ook brandweerman/vrouw is. Een dergelijke instructeur geeft u dus niet alleen les uit ‘het boekje’, maar kan vanuit zijn/haar ervaringen echt vertellen hoe het is, wanneer er brand uitbreekt. Dit is voor een BHV’er waardevolle informatie, die hij/zij later kan gebruiken op het moment dat er paniek dreigt te ontstaan. Elk bedrijf is gebaat bij een BHV’er die weet wat hij/zij moet doen en belangrijke hulp kan bieden.

Bij de Eerste hulpverlening leert u uiteraard hoe u levensreddend kunt handelen. Daarnaast komen ook botbreuken, kneuzingen/verstuikingen, warmte en koude letsels, en verschillende wonden aan bod.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en komt vak volledig onverwacht. Zo zit u nog te vergaderen met collega’s en zo wordt een collega onwel, weet u dan wat u moet doen? De stress schiet door uw lichaam en probeer dan nog maar eens helder na te denken.

Met een gedegen Eerste Hulp opleiding kunt u putten uit uw kennis om vervolgens sneller en adequater op te treden.